Božské šľahačkové rezy
Cesto: 8 vajec, 8 PL kryštálového cukru, 10 PL polohrubej múky, 1-2 PL kakaa
Vanilkový krém: 170 g Hery, 80 g Zlatého klasu, 1/2 l mlieka, 50 g kryštálového cukru, 50 g vanilkového cukru, 1-2 PL kakaa, rumová aróma
Orechový krém: 70 g mletých orechov, 50 g práškového cukru, 50 g vanilkového cukru, kôra z 1 citróna, mlieko, rumová aróma
Na ozdobenie: 6 kiwi, 200 g jahôd, 3/4 l smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky, čokoláda
Cesto: Vajcia vyšľahajte s cukrom dopenista, postupne pridajte múku a kakao. Cesto rozdeľte na dve polovice a upečte z nich 2 pláty.
Vanilkový krém: Do polovice mlieka vsypte kryštálový a vanilkový cukor, nechajte zovrieť a pridajte Zlatý klas vymiešaný so zvyškom studeného mlieka. Za stáleho miešania uvarte hladký hustý puding.
Do vychladnutého potom vmiešajte Heru a krém dochuťte rumovou arómou. Na jeden upečený plát cesta rozotrite polovicu vanilkového krému. Do druhej polovice primiešajte kakao.
Na krém rozložte pokrájané jahody a na ne položte druhý plát cesta.
Orechový krém: Orechy, cukor, rumovú arómu a citrónovú kôru premiešajte a zmes sparte takým množstvom vriaceho mlieka, aby vznikol roztierateľný krém. Vychladnutý krém natrite na vrchné cesto. Naň navrstvite vanilkovo-kakaový krém.
Navrch rozotrite polovicu šľahačky (so stužovačom), poukladajte pokrájané kiwi a natrite druhou časťou šľahačky. Rez ozdobte postrúhanou čokoládou.