Český "vytriezvený" zajac
1 zajac, 40 dkg oravskej slaniny, 1 svetlé 10-stupňové pivo, 4 veľké cibule, olej, soľ, mleté čierne korenie
Ako na to:Naporciovaného zajaca zalejeme pivom a na kocky nakrájanou cibuľou. Prikryjeme a necháme pácovať aspoň 12 hodín. Čistého zajaca vyberieme, osolíme, okoreníme a na prudko opražíme na oleji z obidvoch strán, aby sa zatiahol. Medzitým si na spodok plechu poukladáme pol dávky na plátky nakrájanej slaniny. Na ňu rozložíme opečeného zajaca, zalejeme výpekom, na vrch poukladáme ostatok pokrájanej slaniny a podlejeme asi 1 dcl teplej vody. V priebehu pečenia podlievame eventuálne pridáme vodu podľa potreby. Pečieme cca 60 – 90 minút. Podávame s varenými zemiakmi.