Jogurtová torta
5 – 6 bielych jogurtov (150 g), 1 šľahačka v prášku, 2,5 dcl mlieka, 1 práškovú číru želatínu (20 g), 2 PL práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 HR jahôd
Ako na to:Vyšľaháme mlieko so šľahačkou. Do nádoby dáme jogurty a vyšľahanú šľahačku. Želatínu necháme napučať v 1 dcl ovocnej šťavy a zohrejeme. Pridáme práškový a vanilínový cukor a želatínu, dodáme ovocie a všetko zmiešame. Hmotu nalejeme do studenou vodou vypláchnutej formy, ktorú uzatvoríme a odložíme do chladničky stuhnúť asi na 1 hodinu. Po vyklopení zdobíme so šľahačkou a pridáme ovocie podľa chuti, najlepšie však jahody, maliny alebo ríbezle.