Špargľová polievka s brokolicou
500 g špargle, 250 g brokolice, 2 PL nadrobno nakrájanej cibule alebo póru, 1 kocku číreho bujónu, 1 ML kryštálového cukru, 1 KL mletej červenej papriky, soľ, 1 PL rastlinného oleja, 1 PL zemiakového škrobu na zahustenie
Ako na to:Špargľu ošúpeme, umyjeme a pokrájame na 0,5 až 1 cm kúsky. Na rozpálenom oleji ju opečieme. Po 2 minútach smaženia pridáme cibuľu alebo pór. Premiešame, pridáme mletú červenú papriku, bujón, cukor a trocha soli. Po 20 minútach varenia pridáme umytú a na malé kúsky nakrájanú brokolicu. Nakoniec polievku zahustíme so zemiakovým škrobom, ktorý sme rozpustili v studenej vode. Necháme všetko spolu ešte raz prejsť varom, ale len krátko aby brokolica veľmi nezmäkla.