Kardinálov koláč

Potrebujeme:

50 g polohrubej múky, 1 PL kypriaceho prášku, 10 vajec, 290 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, práškový cukor na posypanie, , Plnka:, ½ l smotany na šľahanie, 1 stužovač šľahačky, 4-5 PL slivkového lekváru

Ako na to:

2 vajcia, 8 žĺtkov, 80 g kryštálového a vanilkový cukor vyšľahajte do hustej peny. Potom jemne zapracujte múku s kypriacim práškom.
Z 8 bielkov a zo zvyšného cukru vyšľahajte tuhý sneh.
Plech vyložte papierom na pečenie a cukrárenským vreckom naň vedľa seba striedavo vytláčajte pásy cesta a snehu. Plech vložte do predhriatej rúry.

Upečený vychladnutý plát rozrežte na dve polovice. Jednu natrite slivkovým lekvárom a šľahačkou vyšľahanou so stužovačom. Zakryte druhou polovicou plátu a posypte práškovým cukrom.

24.12.2006

Podobné recepty