Kačka vo vínnej omáčke
1 menšiu kačku, 1/2 kg rôznej zeleniny (hrášok, kukurica, mrkva, ...), 1 cibuľa, 10 dkg údenej slaniny, 1 PL masti, soľ, mleté čierne korenie, sušené polievkové korenie, 0,5 l kyslej pochúťkovej smotany, trochu múky, 2 dcl červeného vína
Ako na to:Na masti opražíme pokrájanú cibuľku a údenú slaninu. Pridáme zeleninu. Trochu podusíme a pridáme naporcovanú kačku. Osolíme, okoreníme, podlejeme troškou vody a dusíme pomaly asi 1 hodinu. Keď je mäso mäkké, vyberieme ho z hrnca a dáme zapiecť asi 10 minút. Zatiaľ pripravíme omáčku. Zeleninu aj so šťavou vymixujeme. Smotanu rozhabarkujeme s múkou a nalejeme do rozmixovanej zeleniny. Trochu povaríme. Dochutíme červeným vínom, prípadne ešte čiernym korením. Podávame so zemiakovými kroketami, prípadne knedľou.