Kuracie prsia v ďumbierovej omáčke

Potrebujeme:

2 kuracie prsia, 1 a pol červenej papriky, 1 veľkú cibuľu, 2 KL citrónovej šťavy, 2 strúčiky cesnaku, 3 dcl mlieka, 2 PL nízkotučného masla, 1 PL celej rasce, pol PL čierneho korenia, strúhaný muškátový orech, 1 KL detskej krupice, 1 jablko, pol KL sušeného polievkového korenia, 1 KL ďumbier

Ako na to:

Prsia naklepeme. Do misky dáme mlieko, soľ, rascu, čierne korenie, muškátový orech, pretlačený cesnak, vložíme mäso a necháme hodinku marinovať. Pekáč vymastíme 1 PL masla, vyložíme cibuľkou nakrájanou na kolieska, nakrájanou červenou paprikou a postrúhaným jabĺčkom. Posypeme polievkovým korením. Na panvici roztopíme ostatné maslo a prsia sprudka opečieme. Opečené uložíme na pekáč. Do výpeku vlejeme marinádu, pridáme citrónovú šťavu a zázvor. Necháme povariť, pridáme krupicu a necháme zhustnúť. Vylejeme do pekáča, zakryjeme alobalom (lesklou stranou navrch) a 15 minút pečieme pri 150 – 180 stupňov C. Odokryjeme a asi 10 minút dopečieme. Podávame s kroketami, hranolčekmi alebo celozrnným pečivom, napríklad gréckym chlebom.

01.05.2008

Podobné recepty