Ďumbierové kebaby
4 ks kuracích pŕs, 200 g kuracej pečene
Marináda: 3 PL oleja, 1 cibuľa, citrónová šťava, 2 PL sójovej omáčky, soľ, 1 PL zmesi čerstvých byliniek (bazalka, petržlenovú vňať zelerovú vňať, kúsok čerstvého ďumbiera)
Kuracie prsia pokrájame na kocky. Pripravíme marinádu z oleja, citrónovej šťavy, nadrobno nakrájanej cibule, byliniek, sójovej omáčky a najemno postrúhaného čerstvého ďumbiera. Kuracie prsia a pečeň potrieme marinádou a necháme na chladnom mieste 4 – 6 hodín. Na špajdle striedavo napichujeme kuracie prsia a pokrájanú pečeň. Dáme piecť do rozohriatej rúry alebo grilujeme a polievame marinádou. Podávame ich s čerstvou alebo opečenou bagetou, obložené paradajkami, šalátom, olivami...