Zemiaková kvetina

Potrebujeme:

1 bal zemiakového cesta v prášku, 20 dkg mletého bravčového mäsa, 10 dkg anglickej slaniny, listy mangoldu, zavarená červená kapia, 1 cibuľa, oregano, 1 kyslá smotana, 4 vajcia, korenie, soľ

Ako na to:

Mleté mäso podusíme na cibuľke a slanine. Ochutíme. Vypracujeme zemiakové cesto podľa návodu, vyvaľkáme na rozmer cca. 50 × 30 cm. Na cesto položíme listy mangoldu, naň rozotrieme vychladnuté opražené mäso a pokryjeme niekoľkými tenkými prúžkami červenej kapie. Toto pevne stočíme na závin a rozkrájame ho na 7 rovnakých valčekov, ktoré ukladáme do silikónovej formy tvaru kvetinky tak, že rezná strana valčeka je na dne formy. Takto rovnomerne uložené valčeky zalejeme kyslou smotanou, v ktorej sme rozmiešali vajíčka, osolili a okorenili. Pečieme v rúre pri 200 C asi 40 minút.

01.05.2008

Podobné recepty