Banícky bravčový rezeň
4 väčšie bravčové rezne, 125 ml kyslej smotany, 30 g múky, 40 g masti, múka na obaľovanie, soľ, kocka bujónu
Plnka: 120 g pomletého bravčového mäsa, 1 vajce, 10 g masla, 20 g cibule, 20 g strúhanky, zelená petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ
Opražíme cibuľu, pridáme pomleté bravčové mäso, zelenú petržlenovú vňať, mleté čierne korenie, soľ, vajce a podľa potreby strúhanku. Naklepané rezne osolíme, potrieme pripravenou plnkou, zvinieme, zviažeme, obalíme v múke a opečieme. Zalejeme ich vývarom a udusíme. Keď sú mäkké, pridáme kyslú smotanu s múkou a necháme ich ešte v omáčke povariť. Podávame s opekanými alebo varenými zemiakmi.