Talianska roštenka
750 g roštenky, čierne korenie, rasca, olej, worchestrová omáčka, sójová omáčka
Šalát: 1 šalátová uhorka, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 10 – 15 cherry paradajok, ľadový šalát na zdobenie, olivový olej, bazalka, vinný ocot s estragónom, chleba na hrianku
Dressing: 3 PL kyslej smotany, 3 PL ľahkej majonézy, 1 KL čerstvého strúhaného zázvoru, pol KL chrenu, pol KL francúzskej horčice
Na doske si cez igelit rozdrvíme korenie a rascu. Roštenku v tomto obalíme a zo všetkých strán prudko osmažíme na panvici. Dáme do sklenenej misy, zastrekneme omáčkami a prikryjeme alobalom. Pečieme 30 minút v rozohriatej rúry. Posledných 5 minút odkryjeme. Zeleninu si pokrájame a zalejeme olivovým olejom, vinným octom a pridáme bazalku. Zmiešame na dressing. Mäso nakrájame, plátok položíme na tanier, pridáme šalát, ozdobíme dressingom a priložíme hrianku.