Balkánska špecialita
400 g mletého bravčového mäsa, 200 g mletého hovädzieho mäsa, 12 zemiakov na pečenie, 100 g údenej slaniny, 2 dcl oleja, čierne mleté korenie, pol KL sóda bikarbóna, 1 PL čubrice, 0,5 kg póru, 0,5 kg kapusty, zavárané baranie rohy, čerstvá zelenina na dekoráciu
Ako na to:Pomleté mäsá zmiešame dokopy, pridáme 0,5 dcl oleja, sódu bikarbónu, čubricu, dokoreníme čiernym korením a jemne osolíme. Vytvoríme rezne, ktoré necháme v chladničke odležať. Na grilovacej panvici rozohrejeme malé množstvo oleja a mäso opečieme tak, aby malo výrazné pruhy. Zemiaky umyjeme, hlboko pozdĺžne a dvakrát priečne plytšie narežeme. Do zárezu vložíme tenký plátok slaninky. Poukladáme na rošt a pečieme 25 minút v rúre vyhriatej na 200 C. Pór a kapustu nakrájame na tenké prúžky. Baranie rohy pozdĺžne rozrežeme, nakrájame na prúžky, zmiešame s pórom a kapustou a dochutíme nálevom z rohov a soľou. Podávame so suchým bielym vínom.