Ohurujúci krémeš
8 dl mlieka, 2 žĺtka, 2 vrecká Zlatého klasu (alebo Zlatice), 1 vanilkový cukor, 2 PL hladkej múky, 15 dkg práškového cukru, 2 sladké smotany na šľahanie, štipka sódy bikarbóny, 1 Palmarín, 2 PL rumu (alebo 1 fľaštičky rumovej esencie)
Ako na to:Do mlieka vhoďte žĺtka, nasypte Zlatý klas, ďalej do toho pridajte vanilkový cukor, hladkú múku a práškový cukor. Všetko dobre zmiešajte, Najpohodlnejšie je zamiešať to za pomoci robotu. Hotový krém treba uvariť. Musíte ho neustále miešať inak prihorí. Najlepšie je použiť hrniec s dvojitým dnom. Uvarený krém odložte do chladu. Kým vychladne, spravte si šľahačku. Do smotany pridajte sódu bikarbónu a ušľahajte do tuha.
V hrnci rozmiešajte palmarín (môžete ho tiež rozmixovať robotom. Počas mixovania palmarínu doňho pridávajte po malých lyžičkách vychladnutý krém. Keď to je hotové, nalejte rum.
Potom, čo je šľahačka definitívne hustá a krém spojený s palmarínom, môžete začať murovať krémeš.
Zoberte 2 medovníkové pláty a položte ju na tácku. Na tieto dva pláty natrite pravidelne všetok žltý krém. Po natretí krému pokračujte druhým poschodím – šľahačkou. Znova to celé zarovnajte. To celé priklopte druhou dvojicou medovníkových plátov a pritlačte.
Krémeš dajte do chladničky (najlepšie na 24 hod.) Je to potrebné preto, aby medovníkové pláty trochu vsiakli vlhkosť a aby sa krémeš spojil. Studený sa tiež lepšie krája.