Kurča s bylinkami

Potrebujeme:

1 menšie kura, 2 citróny, 1 cibuľa, materina dúška, majorán, petržlenová vňať, bobkový list, 1 kocka hovädzieho vývaru, 1 dcl bieleho vína, olej, soľ, celé čierne korenie

Ako na to:

Očistené kura nakrájame na časti, vložíme do misy a marinujeme v citrónovej šťave spolu s citrónovou kôrkou, soľou a čiernym korením približne 1 hodinu. Na oleji opražíme cibuľu. Vyberieme kurča z marinády a spolu s cibuľou opražíme pár minút. Osolíme, okoreníme a po chvíli polejeme marinádou. Pridáme bylinky, polejeme vínom a varíme 45 minút. Občas polejeme vývarom. Pred ukončením posypeme petržlenovou vňaťou. Ako prílohu odporúčame pečené zemiaky.

30.04.2008

Podobné recepty