Guláš s pivom
1,5 dcl oleja, 1 kg bravčovej krkovičky, 2 domáce klobásy, 5 cibúľ, 5 zemiakov, 1 PL polievkového korenia, 1,5 PL medu, 2 PL tekuté polievkové korenie, 1 PL plnotučnej horčice, 1 PL worchestrovej omáčky, pol KL chilli omáčky, 1/3 KL mletého korenia, 3 dcl piva, voda, 1,5 PL zemiakového škrobu, 1,5 PL hladkej múky
Ako na to:Olej a med rozohrejeme v hrnci. Pridáme 2 nadrobno nakrájané cibule. Za stáleho miešania po 4 minútach pridáme na drobné kocky nakrájané klobásky a po ďalších 4 minútach na väčšie kúsky nakrájané mäso aj nakrájané zvyšné 3 cibule. Dochutíme koreniami, worchestrovou a chilli omáčkami a horčicou. Minutú miešame a počas varenia pridáme 7 dcl vody. Spolu povaríme 5 minút. Kúsky mäsa vyberieme a dáme aj s vývarom na 30 minút do tlakového hrnca. Mäso s vývarom vrátime do hrnca, pridáme nakrájané zemiaky, pivo a varíme ešte 15 minút. V 2,5 dl studenej vody rozmiešame škrob, múku, pretlačený cesnak, spolu premiešame v ručnom šľahači a vlejeme do hrnca. Povaríme spolu 2 minúty. Podávame s chlebom.