Čiernobiele rezy
1 konzerva sladeného kondenzovaného mlieka, 2 stužené pokrmové tuky, 250 g kokosovej múčky, 150 g práškového cukru, 1 škatuľka pudingového prášku, 2 PL kakaa, 1 vanilínový cukor, 1 vajce, 3 PL mletých vlašských orechov, 1 PL (r)umu, 200 g marhuľového džemu, 1 balík tortových oplátok
Poleva: 250 g varovej čokolády, trošku ľubovoľného tuku
Rozpustíme prvý stužený pokrmový tuk, pridáme kondenzované mlieko, kokosovú múčku a všetko spolu zmiešame, čím vytvoríme bielu plnku. Oplátku natrieme džemom, bielou – kokosovou – plnkou a prikryjeme druhou oplátkou. Rozpustíme zvyšný pokrmový tuk nad parou, pridáme práškový cukor, pudingový prášok, kakao, vanilínový cukor, vajce, posekané orechy a (r)um. Miešame, kým zmes nezhustne a ešte teplú ju natrieme na oplátky. Na čiernu – pudingovú – plnku položíme oplátku natretú džemom zo spodnej strany. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli s malým množstvom ľubovoľného tuku. Hotovú čokoládovou polevou polejeme na vrch rezov. Keď stuhne čokoláda, môžeme rezy nakrájať.