Plnené bosniaky
6 ks bosniakov, 450 g prerastenej oravskej slaniny, 8 trojuholníkov roztierateľného syra, 2 ks taveného syra v črievku, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, petržlenová vňať, soľ, polievkové korenie, 500 g kyslej smotany
Ako na to:Z bosniakov odrežeme vršky a vydlabeme striedku. Slaninku nakrájame, opražíme a tukom vytrieme vnútro bosniakov. Syry, smotanu, na kocky nakrájané papriky, korenie, soľ, posekanú vňať a vychladnutú slaninku spolu zmiešame a zmesou plníme bosniaky. Prikryté poukladáme na vymastený plech a striedku poukladáme po okrajoch. Potrieme vonkajšok bosniakov, ako aj pokvapkáme tukom striedky. Dáme zapiecť na 15 minút do vyhriatej rúry na 200 C.