Morčacie mäso s cuketou
600 g morčacích pŕs, 100 g nastrúhaného parmezánu, 1 kg cukety, 0,5 kg paradajok, 0,5 dcl oleja, 1 dcl bieleho vína, 5 zelených olív, 5 čiernych olív, 1 viazanička petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Morčacie prsia nakrájame na rezne a opečieme na oleji z oboch strán. Pridáme k nim olúpané a nakrájané paradajky, osolíme a okoreníme a spolu dusíme, kým sa polovica šťavy nevydusí. Cuketu olúpeme, nakrájame na kocky a vložíme k mäsu. Pridáme aj rozpolené olivy. Zalejeme vínom, ochutíme a dusíme, kým cukety nezmäknú. Hotové jedlo posypeme nastrúhaným parmezánom a ihneď podávame.