Kačica na ďumbieri

Potrebujeme:

1 mladá kačica, 1 KL soli, 3 PL oleja, 100 g póru, 50 g čerstvého ďumbieru, 0,5 l suchého bieleho vína, 4 PL sójovej omáčky, štipka kajenského korenia, 1 KL škrobovej múčky, 5 PL ananásovej šťavy z konzervy, 2 plátky ananásu, biely chlieb

Ako na to:

Kačicu rozdelíme na 8 častí, osušíme a potrieme soľou. V panvici zohrejeme 2 PL oleja, na ktorom asi 10 minút opekáme kačicu do hneda. Kúsky uložíme do tepla. Pór nakrájame na tenké kolieska. Ďumbier olúpeme a rozpolíme. Polovicu nakrájame na rezančeky, zvyšok postrúhame. Pór a ďumbierové rezančeky udusíme do sklovita vo zvyšnom oleji. Pridáme víno, sójovú omáčku, korenie a všetko varíme 5 minút. Pridáme porcie kačky a prikryté dusíme asi 10 minút. Omáčku prepasírujeme, zahustíme škrobovú múčku rozmiešanou v ananásovej šťave a ešte raz necháme zovrieť. Ananás nakrájame na kúsky a spolu s postrúhaným ďumbierom zamiešame do omáčky. Porcie kačice ešte raz ohrejeme v omáčke. Podávame s bielym chlebom.

29.04.2008

Podobné recepty