Artičoky s hráškom

Potrebujeme:

10 konzervovaných celých artičokov, 40 g prerastenej údenej slaniny, 100 g zeleného hrášku, 4 mladé cibuľky, 2 PL oleja, 2 PL strúhanky, mäsový vývar, 1 PL nadrobno nasekanej zelenej zelerovej vňate, mleté čierne korenie, soľ

Ako na to:

Mladé cibuľky nakrájame a speníme v rozpálenom oleji. Pridáme prerastenú údenú slaninu, ktorú sme nakrájali na malé kúsky, opražíme a primiešame zelenú zelerovú vňať, strúhanku a zelený hrášok. Všetko osolíme, okoreníme, podlejeme trochou mäsového vývaru a domäkka udusíme. Artičoky vydlabeme lyžičkou, naplníme uduseným hráškom, podlejeme vývarom a udusíme domäkka.

23.04.2008

Podobné recepty