Koláč z kukuričnej múky
400 g kukuričnej múky, 2 tégliky kefírového mlieka, 1 téglik smotany na varenie alebo 150 ml mlieka, 1 ČL sódy bikarbóny, 60 g Hery, štipka soli, lekvár podľa chuti
Ako na to:Múku, soľ, sódu bikarbónu, kefír a smotanu dobre premiešajte vo väčšej nádobe, masa má byť stredne hustá. Prelejte ju na dobre vymastený plech.
Povrch cesta pokvapkajte rozpustenou herou.
Tip 1: Ak chcete tento koláč pripravit na sladko, nahusto ho pokvapkajte lekvárom.
Tip 2: Ak ho pripravujete na slano, povrch posypte nadrobno pokrájanými oškvarkami a ešte trochu osoľte.
Pečte ho vo vopred vyhriatej rúre 15-20 min. pri 160-180 °C. Tento koláč možno upiecť aj vo forme na maffiny.