Šťuka na šumivom víne
šťuka, 100 g šampiňónov, 300 ml suchého šumivého vína, 4 mrkvy, 4 cibule, 2 žĺtky, 100 g masla, 2 citróny na ozdobenie, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Vo veľkom hrnci podusíme na polovici masla mrkvu a cibuľu nakrájané na kolieska, osolíme, okoreníme a podusíme. Vložíme vypitvanú šťuku, zalejeme šumivým vínom a uvaríme domäkka (asi 30 minút). Uvarenú šťuku preložíme na pozdĺžnu misu a dáme do vyhriatej rúry, aby nevychladla. Zeleninu ešte trochu podusíme, zahustíme druhou polovicou masla a žĺtkami, ale už nevaríme, aby sa omáčka nezrazila. Nakoniec do nej zamiešame osobitne podusené šampiňóny, polejeme ňou šťuku uloženú na mise a ozdobíme kolieskami citróna.