Presburger Fógl
4 plátky bravčového stehna, 4 plátky gazdovskej šunky, 1 domáca klobása, 4 plátky oravskej slaniny, 1 PL horčice, pol KL čierneho korenia, pol KL mletej sladkej papriky, pol KL mletej štipľavej papriky, soľ, 4 PL polohrubej múky, masť na vyprážanie, 1 PL brusnicového alebo čučoriedkového džemu, šľahačka s chrenom, 1 cibuľa, 1 jabĺčko, 1 PL kečupu, 4 zemiaky
Ako na to:Stehno nasolíme, okoreníme, rozklepeme a potrieme horčicou a džemom. Položíme gazdovskú šunku, ďalej rozrezanú klobásu, preložíme a zaistíme ihlicou. Osolíme aj zvonka, obalíme do múky a chvíľu popražíme (asi 1 minútu na každej strane) na rozohriatej masti. „Fógla“ vyberieme a vo výpeku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Podlejeme troškou vody, pridáme papriku, vrátime „fóglov“ a podlejeme horúcou vodou. Pridáme ošúpané na štvrtinky pokrájané zemiaky, nastrúhané jabĺčko a osolíme podľa chuti. Podusíme asi 30 – 40 minút, pričom podľa potreby dolievame teplú vodu. „Fóglov“ vyberieme, šťavu prepasírujeme, ešte raz zohrejeme a podávame so šľahačkou s chrenom. Ako príloha sú zemiaky, ktoré pred pasírovaním vyberieme a necháme s „fóglami“ troška zohriať v prepasírovanej šťave.