Plnená bravčová sviečková
15 dkg teľacieho alebo bravčového mäsa, 15 dkg bravčových pečienok, strúhanka, 1 upražené vajce, 1 surové vajce, rasca, 3 dkg oleja, zelená petržlenová vňať, žerucha, horčica, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Bravčovú sviečkovú očistite a rozrežte na plát, osoľte a okoreňte, môžete potrieť aj horčicou, mäso určené na mletie a pečienky pomeľte na mäsovom mlynčeku a k nemu pridajte strúhanku, upražené aj surové vajce, zelenú petržlenovou vňaťou alebo žeruchou, prepracujte a dochuťte. Plnku rozotrite na plát, zbaľte, previažte a dajte na olej piecť. Najskôr zo všetkých strán na platne, potom podlejte a dajte do teplej rúry. Podávajte so zemiakovou kašou.