Veľkonočný baránok
7 – 8 vajec, 7 – 8 PL kryštálového cukru, 7 – 8 PL hladkej múky, 3 PL oleja, pol balíčka kypriaceho prášku, 1 PL bravčovej masti, 2 – 3 PL hrubej múky, 4 bielka, 30 dkg kryštálového cukru, 2 celé kávové zrná, zelené vetvičky (asparágus), červená šnúrka s malým zvončekom
Ako na to:Vajcia s cukrom vyšľaháme v parnom kúpeli. Odstavíme a pridáme múku s práškom a olejom. Zľahka zamiešame. Vymastenú formu vysypeme múkou. Nalejeme cesto a dáme piecť do predhriatej rúry na 200 C. Počas pečenia po cca 10 minútach teplotu znížime na 150 C a dopečieme ďalších cca 10 minút. Vo vodnom kúpeli vyšľaháme bielka a cukor dohusta. Hmotu dáme do vrecúška a ozdobíme hotového barančeka. Kávové zrnká použijeme ako očká. Do papuľky dáme zopár zelených vetvičiek a ostatné použijeme na obloženie tácky. Na krk priviažeme červenú šnúrku s malým zvončekom.