Marcipánový koláč
Cesto:, 4 vajcia, 4 PL práškového cukru, 4 PL hrubej múky, džem, , Krém:, 100 g práškového cukru, 2 PL kakaa, voda, 250 g masla, 1 žĺtok, , Marcipán:, 200 g orechov (mandlí), 200 g práškového cukru, 1 bielok, čokoládová poleva
Ako na to:Vymiešajte žĺtky s cukrom, postupne pridávajte múku a tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrite na menší vymastený, múkou vysypaný plech a upečte. Mierne vychladnuté natrite redším džemom.
Krém: Cukor zmiešajte s kakaom a pridajte toľko vody, aby bola zmes zakrytá. Uvarte hustú kašu. Vymiešajte maslo zo žĺtkom do penista. Keď krém vychladne, spojte ho s vymiešaným maslom. Krém natrite na koláč.
Marcipán: Najemno pomleté orechy (mandle) zmiešajte s cukrom, pridajte rozmiešaný bielok a spracujte na hladkú hmotu. Na podložke posypanej práškovým cukrom ju rozvaľkajte a preneste na koláč. Celý ho polejte čokoládovou polevou a nechajte stuhnúť.