Tvarohová slaná torta
500 g tvarohu, 150 g údeného syra, 250 g šunky, 250 g masla, 130 ml smotany na šľahanie, 20 g kapie, 2 vajcia, 1 PL horčice, pažítková vňať, 10 g čírej želatíny, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Vajcia uvarené na tvrdo olúpeme. Šunku, maslo, červenú papriku, korenie a soľ rozmixujeme. Postupne prilievame smotanu a šľaháme, až kým vznikne pena, do ktorej primiešame na kocky nakrájanú kapiu a bielka z vajec. Tvaroh vymiešame s maslom, žĺtkami, horčicou, pažítkou a soľou. Na dno tortovej formy poukladáme plátky syra a na ne navrstvíme šunkovú penu, opäť rozložíme syr a natrieme tvarohovou plnkou. Hore dáme posledné plátky syra. Želatínu pripravíme podľa návodu a vlažnou potrieme pomocou štetca vrchné pláty syra. Tvarohovú tortu dáme dobre vychladiť a po odstránení formy ju nakrájame na porcie.