Piškótový závin
5 vajec, 80 g práškového cukru, 75 g polohrubej múky, 10 g kakaového prášku, 2 PL oleja, , Plnka:, 400 ml smotany na šľahanie, 2 stužovače šľahačky, 150 g tmavej mliečnej čokolády, 1 vanilkový cukor
Ako na to:Vymiešajte žĺtky s 20 g cukru. Z bielkov ušľahajte tuhý sneh a pomaly ho vsypte 60 g cukru a spolu zmiešajte. Do tejto masy zľahka primiešajte žĺtky s cukrom a múku. Masu rozdeľte na dve časti. Do jednej vmiešajte kakaový prášok a olej. Pripravené cestá striekajte pomocou potravinárskeho vrecúška striedavo v pruhoch na plech vyložený papierom na pečenie. Špajdľou vtiahnite tmavé cesto do bieleho. Pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 200 °C 8 minút. Po upečení zaviňte do rolády a nechajte vychladnúť. Po vychladnutí odstráňte papier, naplňte plnkou a opäť zrolujte. Dajte stuhnúť na dve hodiny do chladničky.
Plnka: Smotanu na šľahanie vyšľahajte dotuha s vanilkovým cukrom a so stužovačom šľahačky. Tmavú mliečnu čokoládu rozpustite nad parou. Za občasného premiešania nechajte vychladnúť a potom primiešajte k vyšľahanej šľahačke.