Čokoládový koláč
250 g masla, 200 g práškového cukru, 500 g hladkej múky, 4 žĺtka, 4 PL mlieka, soľ, 140 g masla, 150 g čokolády na varenie, 100 g kryštálového cukru, 100 g práškového cukru, 8 PL kakaa, 4 vajcia, 3 PL smotany na šľahanie
Ako na to:Do zmesi masla, cukru a soli za stáleho miešania pridávame múku a žĺtky. Keď sa zmes začne podobať na hrubú strúhanku, pridáme studené mlieko. Jemne pomúčime a opatrne z cesta vyformujeme guľu. Cesto zabalíme do mikroténového vrecka a necháme odležať na chladnom mieste aspoň 1 hodinu. Potom vyformujeme do vrúbkovanej tortovej formy s priemerom 25 cm a dáme piecť na 180C asi 15 minút. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, maslo a kakao. Ušľaháme vajcia s cukrom na ľahký krém a pridáme smotanu na šľahanie. Obe zmesi rozmiešame a nalejeme na predpečený korpus. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 40 – 45 minút pri teplote 150C. Vychladnutý podávame so šľahačkou.