Hydinové fondue párty
1,5 kg kuracieho mäsa, 4 – 5 ks bagiet, bylinkový olej, šalát, lieh do horáka, fondue hrniec
Bylinkový olej: olej na fritovanie, cesnak, celé nové korenie, celé čierne korenie, bobkový list, horčičné korenie, feferónka, tymián
Šalát: pór, 3 – 4 väčšie mrkvy, konzerva sladkej kukurice, mleté korenie, polievkové korenie
Marhuľová omáčka s kari: 100 g marhuľového lekváru, 100 g majonézy, 1 – 2 KL kari korenia
Bylinková omáčka: 1 pochúťková smotana, provensálske korenie, estragón, tymián, polievkové korenie
Jablková omáčka s horčicou: 2 postrúhané kyslasté jablká, 3 PL ostrej horčice, 125 ml šľahačkovej smotany, 1 malá posekaná cibuľa, soľ, čerstvo mleté korenie
Pred foundovaním pripravíme bylinkový olej, ktorý necháme minimálne týždeň odstáť. Pri samotnej príprave sa najprv nakrája mäso na kúsky a odloží sa do chladničky. Zmiešaním jednotlivých surovín si pripravíme rôzne omáčky. Šalát si pripravíme obdobne. Do hrnca nalejeme vriaci bylinkový olej. Mäso napichujeme na fondue vidličky a opekáme v hrnci. Opečené mäso namočíme do ľubovoľnej omáčky, zajedáme bagetou a šalátom.