Citrónové tiramisu

Potrebujeme:

150 g podlhovastých piškót, 50 ml vody, 50 g cukru, šťava z 1 citróna, 80 ml citrónového likéru, 3 ČL instantnej kávy, , Krém: , 250 g syra mascarpone, 300 g nízkotučného tvarohu, 150 g práškového cukru, 200 ml pochúťkovej smotany, 2 žĺtky, 2 vanilkové cukry

Ako na to:

Vodu uvarte s cukrom, kým sa čiastočne neodparí. Pridajte citrónovú šťavu, citrónový likér, instantnú kávu a premiešajte. Dajte vychladnúť. Podlhovastú formu vysteľte fóliou a postupne ju plňte striedavo krémom a piškótami namočenými v pripravenej kávovej zmesi. Naplnenú formu odložte do chladničky na 8-10 hodín. Pred podávaním ozdobte citrónovou šupkou a nastrúhanou čokoládou.

Krém: Syr mascarpone zmiešajte s tvarohom a pochúťkovou smotanou. Žĺtky vymiešajte s práškovým a vanilkovým cukrom. Nakoniec spolu premiešajte.

14.12.2006

Podobné recepty