Gaštanová roláda
3 vajcia, 3 PL horúcej vody, 50 g kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 100 g polohrubej múky, 50 g maizeny, 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva, 50 g práškového cukru, , Plnka:, 6 plátkov želatíny, 200 g uvarených a očistených gaštanov, 250 g mrazeného gaštanového pyré, 3 PL rumu, 1 vanilkový cukor, 15 g kakaa, ½ l smotany na šľahanie, 200 ml studenej vody , , Ozdoba:, 50 g čokolády na varenie, 30 g stuženého pokrmového tuku
Ako na to:Vajcia vyšľahajte s vodou, prisypte kryštálový a vanilkový cukor a ešte 2 min. šľahajte. Preosiatu múku zmiešajte s maizenou a kypriacim práškom a zľahka vmiešajte do vaječnej peny. Cesto vylejte na plech vyložený papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 200 °C pečte 10 - 15 minút. Upečenú piškótu posypte práškovým cukrom, vyklopte na vlhkú utierku a zviňte do rolády. Vychladnutú roládu opatrne rozviňte a potrite 2/3 plnky, opäť zviňte, vrch potrite a ozdobte zvyšnou plnkou a gaštanmi namočenými v rozpustenej čokoláde.
Plnka: Želatínu namočte na 20 min. do studenej vody. Potom z nej vytlačte prebytočnú vodu, vložte ju do hrnčeka a pomaly na miernom ohni rozpustite. Z uvarených gaštanov odložte 12 kúskov na ozdobenie. Zvyšné gaštany rozmixujte s rozmrazeným gaštanovým pyré, rumom, vanilkovým cukrom a kakaom. Želatínu zmiešate s 2 PL šľahačky, pridajte do plnky spolu so zvyšnou šľahačkou a zľahka premiešajte.
Ozdoba: Čokoládu rozpustite s tukom, namočte do nej odložené gaštany a na kuchynskej mriežke necháme usušiť.