Slaný koláč

Potrebujeme:

1 kg polohrubej múky, 2 PL polievkového korenia, 3 PL cukru, 2 dcl oleja, 0,5 l mlieka, kvások, plnka, žĺtok na potretie, sezam na dozdobenie
Plnka: 1 rastlinný tuk na pečenie, 2 žĺtky, 1 PL polievkového korenia, rôzne koreniny, napr. sušená bazalka, tymian, oregano atď., 2 celé hlávky rozotreného cesnaku

Ako na to:

Z múky, kvásku, polievkového korenia, cukru a oleja spracujeme vo veľkej nádobe cesto a necháme ho asi hodinu kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 časti, rozvaľkáme a natrieme plnkou. Tá sa môže meniť na každú časť cesta, zmena bude v druhu korenia a v pikantnosti. Zatočené cesto krájame na trojuholníky, ktoré potrieme žĺtkom a podľa chuti dozdobíme sezamom.

20.04.2008

Podobné recepty