Punčové košíčky
210 g hladkej múky, 30 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 100 g masla, 2 žĺtky, citrónová kôra, farebné cukríky, , Plnka:, 50 g kryštálového cukru, 100 ml vody, šťava z 1 citróna, 100 g masla, 2 PL kakaa, 200 g piškót, 350 g marhuľového kompótu, 100 g hrozienok namočených v rume, 50 g posekaných vlašských orechov, , Čokoládová poleva:, 50 g čokolády na varenie, 20 g pokrmového stuženého tuku
Ako na to:Na dosku preosejte múku, pridajte práškový a vanilkový cukor, zmäknuté maslo, žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru a zamieste vláčne cesto. Potom cesto vtlačte do väčších košíčkových formičiek, rozložte na plech a vo vyhriatej rúre upečte doružova. Ešte teplé vyklopte a nechajte vychladnúť. Košíky naplňte plnkou, ozdobte čokoládovou polevou a farebnými cukríkmi.
Plnka: Cukor, vodu a citrónovú šťavu povarte. Maslo vymiešajte v miske s kakaom do penista, pridajte rozdrvené piškóty, prilejte cukrovú šťavu, marhuľový kompót aj so šťavou, vsypte hrozienka a posekané orechy a dobre zmiešajte.
Poleva: Do kastrólika rozlámte čokoládu, pridajte posekaný tuk a nad parou rozpustite.