Zapekaná cibuľová polievka

Potrebujeme:

30 g masla, 450 g cibule, 1 KL cukru, soľ, mleté čierne korenie, 3/4 PL múky, pol KL sušeného tymianu, 850 ml vývaru, 70 ml suchého bieleho vína, bageta, pol PL olivového oleja, 110 g strúhaného tvrdého syra

Ako na to:

Cibuľu, maslo a cukor osmažíme vo veľkom hrnci do hneda. Zaprášime múkou a chvíľku smažíme. Prilejeme vývar, pridáme soľ, čierne korenie a tymian a varíme na miernom plameni asi 30 minút. Obidve strany bagety potrieme olivovým olejom, položíme na plech a pečieme asi 15 minút v predhriatej rúre na 160C. Plátky obrátime a dopečieme do hneda. Pred podávaním zoberieme z povrchu tuk. Smaženú bagetu položíme na hladinu polievky a posypeme syrom. Polievku dáme do teplej rúry dokiaľ sa nerozpustí syr.

20.04.2008

Podobné recepty