Sviečkovica na taliansky spôsob

Potrebujeme:

400 g hovädzej sviečkovej, 1 malá hlávka čakanky, 50 g rukoly, 1 šľahačka 33%, koňak (brandy) na flambovanie, 50 g parmezánu v celku, 1 malá cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej

Ako na to:

Na olivovom oleji opražíme najemno nasekanú cibuľu a pridáme nakrájanú čakanku. Pridáme mäso nakrájané na plátky. Ochutíme soľou a korením a necháme chvíľu povariť. Pridáme koňak a flambujeme. Doplníme šľahačkou a parmezánom a chvíľku povaríme, kým šľahačka nezhustne. Hotové jedlo ozdobíme rukolou. Ako prílohu odporúčame opekané zemiaky s cesnakom a rozmarínom.

20.04.2008

Podobné recepty