Sviečkovica na taliansky spôsob
Potrebujeme:
400 g hovädzej sviečkovej, 1 malá hlávka čakanky, 50 g rukoly, 1 šľahačka 33%, koňak (brandy) na flambovanie, 50 g parmezánu v celku, 1 malá cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej
Ako na to:Na olivovom oleji opražíme najemno nasekanú cibuľu a pridáme nakrájanú čakanku. Pridáme mäso nakrájané na plátky. Ochutíme soľou a korením a necháme chvíľu povariť. Pridáme koňak a flambujeme. Doplníme šľahačkou a parmezánom a chvíľku povaríme, kým šľahačka nezhustne. Hotové jedlo ozdobíme rukolou. Ako prílohu odporúčame opekané zemiaky s cesnakom a rozmarínom.
20.04.2008
Podobné recepty
Karfiol na taliansky spôsob, Hovädzia sviečkovica s karfiolom a brokolicou, Morčacie rezy na taliansky spôsob, Zapekaný karfiol na taliansky spôsob, Teľacie mäso dusené na taliansky spôsob, Držky na taliansky spôsob, Filety zo zubáča na taliansky spôsob, Morská belica na taliansky spôsob, Ružičkový kel na taliansky spôsob, Hovädzia roštenka na taliansky spôsob