Plnené košíčky

Potrebujeme:

300 g hladkej múky, 80 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 180 g masla, 1 žĺtok, citrónová kôra, 100 g pomletých vlašských orechov, , Plnka: , 250 ml vody, 50 ml oleja, 125 g kryštálového cukru, 125 g vlašských orechov, 175 g piškótovej strúhanky, 50 ml rumu, 1 vanilkový cukor, , Poleva:, 100 g čokolády na varenie, 70 g stuženého pokrmového tuku

Ako na to:

Na dosku preosejte múku, práškový cukor, pridajte vanilkový cukor, postrúhané maslo, žĺtok, postrúhanú citrónovú kôru, mleté orechy a vypracujte vláčne cesto. Formičky vyložte cestom, preložte na plech a vo vyhriatej rúre upečte doružova. Ešte horúce vyklopte z formičiek. Vychladnuté košíčky naplňte plnkou, polejte čokoládovou polevou a posypte orechmi.

Plnka: Do hrnca nalejte vodu, olej, rum, prisypte cukor, pomleté orechy piškótovú strúhanku a vanilkový cukor. Zmes za stáleho miešania krátko povarte. Ešte teplú ju vložte do vrecka s ozdobným nadstavcom a nastriekate do košíčkov.

Poleva: Do hrnčeka polámte čokoládu, pridajte posekaný tuk a za stáleho miešania rozpustite nad parou.

28.03.2007

Podobné recepty