Rožtekové kapustníky
4 HR hladkej múky, 1 kocka kvasníc, 1 PL soli, trištvrte pohára mlieka, pol pohára oleja, 1 HR nasekaného údeného mäsa, 1 HR vyžmýkanej kyslej kapusty, 2 – 3 PL nakrájanej oravskej slaninky, 1 cibuľa
Ako na to:Dáme vykysnúť kvások, vylejeme ho do preosiatej múky, pridáme soľ, olej a podľa potreby mlieko. Vypracujeme hustejšie cesto a necháme ho vykysnúť. Na oleji speníme nakrájanú cibuľku a slaninku, pridáme kyslú kapustu a údené mäso a 2 – 3 minútky podusíme. Vykysnuté cesto rozvaľkáme, nakrájame na štvorce podľa toho, aké veľké chceme mať rožky. Na každý štvorec dáme patričné množstvo plnky, zatočíme a uložíme na plech v tvare rožteka. Dáme piecť do studenej rúry na cca 170C do ružova.