Tortilly plnené mäsom a syrom
1 HR mletého mäsa, 1 nakrájaná cibuľa, 1 paradajkový pretlak, 1 HR rozmixovanej fazule, pol HR tvrdého syra, zmes korení (mleté čierne, mletá rasca, oregano, chilli), 2 strúčiky cesnaku, pol HR hladkej kukuričnej múky, 1 HR pšeničnej hladkej múky, pol HR práškového zemiakového cesta, 1 dcl vody, 1 mrkva (na zdobenie), 1 paradajka (na zdobenie)
Ako na to:Z kukuričnej a pšeničnej múky, práškového zemiakového cesta a vody pripravíme cesto, ktoré rozdelíme na požadované porcie a na pomúčenej doske vyvaľkáme na tenko. Na platni alebo v nádobe s hrubým dnom pečieme placky krátko, pokiaľ sa okraje nezačnú dvíhať. Hotové tortilly môžeme potrieť masťou. Na masti opražíme cibuľu, pridáme mleté mäso, korenia, cesnak a pretlak. Hotovú zmes položíme do tortíll a posypeme strúhaným syrom. Dozdobíme paradajkami a mrkvou.