Plnené bravčové rezne v alobale
4 rezne z bravčového stehna, 4 väčšie jablká, 4 dkg slaniny, 2 sladkokyslé uhorky, 2 cibule, horčica, rasca, soľ
Ako na to:Porcie nakrájate tak, aby ste mohli do každej urobiť kapsu. Tu naplňte plátkom slaniny, plátkom jablkom a polovicou uhorky. Osoľte a pridajte trochu horčice. Kapsy uzavrite ihlou alebo zašite a okoreňte. Každú porciu zabaľte samostatne do alobalu a ku každej ešte pridajte plátky jabĺk, cibule, slaniny, pokvapkajte vodou a potrite horčicou. Starostlivo zabaľte, aby vám nevytiekla šťava. Na pekáč nalejte trochu vody, do nej položte porcie v alobalu a v teplej rúre upečte. Podávajte so zemiakmi alebo zemiakovou kašou.