Bielková roláda s čokoládovým krémom
Cesto:, 6 bielkov, 170 g práškového cukru, 60 g rozpusteného masla, 170 g hrubej múky, 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva , , Krém:, 0, 4 l mlieka, 2 PL hrubej múky, 2 žĺtky, 80 g čokolády na varenie, 80 g práškového cukru, 150 g masla
Ako na to:Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh, pridajte cukor a vyšľaháme na hladkú zmes. Potom do snehu striedavo vmiešajte po lyžiciach maslo a múku premiešanú s kypriacim práškom. Plech vyložte mastným papierom, rozotrite naň cesto, vložte do vyhriatej rúry a upečte doružova. Cesto aj s papierom zviňte do rolády a nechajte vychladnúť. Z vychladnutej rolády stiahnite papier, potrieme ju krémom, zviňte, vrch rolády potrite zvyšným krémom a vidličkou ozdobte. Na niekoľko hodín dajte na chladné miesto.
Krém: V časti mlieka rozmiešajte múku a žĺtky. Zvyšné mlieko, rozlámanú čokoládu a cukor varte za stáleho miešania a keď začne vrieť, prilejte mlieko rozmiešané s múkou a žĺtkami a uvarte hustú kašu. Do ešte teplej kaše pridajte vymiešané maslo a nechajte vychladnúť.