Mandľová roláda
Cesto:, 6 vajec, 100 g mletých mandlí, 40 g kakaa, 150 g kryštálového cukru, , Krém:, 250 ml smotany na šľahanie, 2 PL lyžice kryštálového cukru, 30 g hrozienok
Ako na to:Žĺtky vymiešajte s cukrom a kakaom. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh a spolu s pomletými mandľami zľahka primiešajte do cesta. Vylejte na plech vyložený mastným papierom, rozotrite a upečte vo vyhriatej rúre. Upečené cesto dajte aj s papierom na vlhkú utierku a zviňte do rolády. Vychladnuté cesto oddeľte od papiera, potrite krémom, hrozienkami a znovu stočte do rolády. Nakoniec posypte práškovým cukrom.
Krém: Smotanu na šľahanie a kryštálový cukor spolu povarte. Odstavte, nechajte vychladnúť a odložte do chladničky na 12 hodín. Potom vyšľahajte dotuha.