Rybací koláč
1 kg filetov z morskej šťuky, 500 g mrkvy, 500 g tvrdého syra, 3 – 4 zemiaky, 1 cibuľa, 1 smotana na šľahanie, francúzska horčica, plnotučná horčica, listy špenátu, olivový olej, korenie a soľ
Omáčka: 1 horčica, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, citrónová šťava, olej a soľ
Filety nakrájame na asi centimetrové pásiky a uložíme do zapekacej misy vymastenej olivovým olejom. Na ryby poukladáme špenát. Nakrájanú mrkvu a cibuľu podusíme do polomäkka, pridáme smotanu, nastrúhaný syr, horčicu a citrónovú šťavu. Horúcou omáčkou zalejeme rybu a na vrch rozložíme uvarené roztlačené zemiaky. Pečieme pri teplote 200 °C asi 40 minút. Podávame s prehriatou konzervovanou fazuľou.