Kapustnica starej mamy
2 kg kyslej kapusty, 1 predné koleno neúdené, 1 predné koleno údené, 1/2 kg pliecka, 150 g hovädzieho mäsa, 2 klobásky, 3 hrste sušených dubákov alebo suchohríbov, 3 surové zemiaky, 1 chilli paprička, korenie a soľ
Ako na to:Očistené a umyté mäso dáme do veľkého hrnca spolu s namočenými scedenými hríbami a ostatnými ingredienciami (okrem zemiakov). Varíme zaliate vodou, až kým mäso nezmäkne. Kolená vyberieme, vykostíme, zbavíme kože a pokrájame na menšie kocky. Klobásky nakrájame na kolieska a všetko mäso vrátime späť do kapustnice. Dochutíme soľou, okoreníme a na záver pridáme nastrúhané zemiaky, ktoré nám polievku zahustia. Podávame s čerstvým tmavým chlebíkom.