Fazuľovica
1 konzerva, sterilizovanej červenej fazule, 2 stredne veľké mrkvy, 2 petržleny, 2 zemiaky, 2 strúčiky cesnaku, 1 cibuľka, 1 domáca údená klobáska, 1 KL mletej sladkej papriky, 1/2 stredne veľkého kalerábu, 1/2 malého zeleru, 1 PL hladkej múky, 2 PL oleja, sušená koreňová zelenina, majoránka, soľ
Ako na to:Všetku koreňovú zeleninu, zemiaky aj cibuľu pokrájame na tenké kolieska a dáme variť. Dochutíme sušenou koreňovou zeleninou, pridáme celú klobásku a varíme, kým zelenina nezmäkne. Z hladkej múky, oleja, cesnaku a červenej papriky urobíme redšiu zásmažku, ktorú prilejeme k vriacej sa zelenine a necháme prevrieť. Na záver pridáme sterilizovanú červenú fazuľu a ochutíme sušenou majoránkou. Fazuľovicu servírujeme s klobáskou, nakrájanou na kolieska.