Mäsové guľky ráže 9 mm

Potrebujeme:

500 g mletého bravčového mäsa, 500 g šampiňónov, 1 vajce, 2 strúčiky cesnaku, 2 cibule, petržlenová vňať, strúhanka, mleté čierne korenie, olej a soľ
Omáčka: 1 horčica, 1/2 cibule, 1 PL hladkej múky, mleté čierne korenie, citrónová šťava, smotana, olej a soľ

Ako na to:

Na cibuľke orestujeme šampiňóny a necháme vychladnúť. Do mletého mäsa primiešame nakrájanú cibuľu, vajce, cesnak, koreniny, petržlenovú vňať, zahustíme strúhankou a primiešame udusené hríby. Z hmoty tvarujeme guľky, obaľujeme ich v strúhanke a vysmážame na oleji.
Omáčka: spenenú cibuľu zalejeme smotanou rozmiešanou s múkou, pridáme horčicu, dochutíme korením, soľou a necháme prevrieť. Guľky servírujeme preliate omáčkou.

20.04.2008

Podobné recepty