Gaštanové krokety
300 g jedlých gaštanov, 1 dcl mlieka, soľ, 2 bal. vanilkového cukru, 20 g masla, 3 žĺtky, 20 g hladkej múky, 1 vajce, strúhanka, 6 dcl oleja, ríbezľový džem
Ako na to:Gaštany narežeme špičkou ostrého noža a varíme ich vo vode asi 20 minút. Potom ich scedíme, olúpeme a varíme v troške mlieka na miernom ohni. Pridáme vanilkový cukor. Za tento čas by sa malo mlieko vyvariť a gaštany by mali byť suché. Gaštany pretrieme cez kovové sitko do kastróla, pridáme maslo, žĺtky a necháme vychladnúť. Pomocou múky tvarujeme z hmoty krokety, obaľujeme ich v rozšľahanom vajci, strúhanke a vyprážame v rozpálenom oleji do zlatista. Hotové krokety podávame s ríbezľovým džemom.