Rezy so žĺtkovou šľahačkou
Cesto:, 750 g lístkového cesta, , Žĺtková šľahačka:, 0, 8 l mlieka, 4 žĺtky, 100 g vanilkového pudingového prášku, 240 g kryštálového cukru, 20 g vanilkového cukru, ¾ l smotany na šľahanie, 3 stužovače šľahačky, , Poleva z bielkov:, 2 bielky, 200 g preosiateho práškového cukru, 1 ČL citrónovej šťavy
Ako na to:Lístkové cesto rozvaľkajte na 3 pláty vysoké asi 3 mm. Pomocou valčeka preneste postupne cestá na 3 suché plechy. Poprepichujte vidličkou a vložte do vyhriatej rúry a upečte pri teplote 220 °C. Po vychladnutí pláty naplňte žĺtkovou šľahačkou. Vrchný plát cesta polejeme polevou a necháme na chladnom mieste stuhnúť.
Plnka: V mlieku rozšľahajte žĺtky, pudingový prášok, kryštálový cukor a za stáleho miešania povarte asi 2 min. a nechajte vychladnúť. Do vychladnutého pudingu vmiešajte vanilkový cukor a žĺtkovú šľahačku.
Žĺtková šľahačka: Vyšľahajte smotanu na šľahanie so stužovačom.
Poleva: Práškový cukor miešajte s bielkami a citrónovou šťavou, kým nie je poleva hladká.