Jablkový koláč
60 dkg jabĺk, 30 dkg kryštálového cukru, hrsť hrozienok, rum, 30 dkg hladkej múky, 3 vajcia, 12 dkg vlašských orechov, 2 PL sódy bikarbóny, 8 PL oleja, 3 PL granka, 10 dkg čokolády na varenie, 1 ríbezľový džem, maslo
Ako na to:Jablká nastrúhame, zasypeme cukrom a premiešame. Zmes necháme postáť 10 hodín v chladničke. Po stuhnutí pridáme olej, pár kvapiek rumu, hrozienka, granko, sódu bikarbónu, vajcia a nasekané vlašské orechy a všetko spolu poriadne premiešame. Plech vymastíme maslom a vysypeme múkou. Koláč pečieme 30 minút pri 190 °C. Po vychladnutí ho potrieme džemom a polejeme roztopenou čokoládou.