Pudingoše
3 hrnčeky hladkej múky, 2 hrnčeky mlieka, 1/2 hrnčeka cukru, 1 kocku droždia, prášok do pečiva, 5 PL oleja, sneh z 3 bielkov a soľ
Plnka: 1 stužený tuk, 3 hrnčeky mlieka, 2 hrnčeky kryštálového cukru, 2 balenia kakaového pudingu, 4 PL kakaa a žĺtka na potretie
Z mlieka, cukru, kakaa a pudingu uvaríme hustý krém a ešte do horúceho vmiešame stužený tuk. Krém necháme za stáleho miešania vychladnúť. Z múky, cukru, kvásku, oleja, soli a prášku do pečiva vypracujeme cesto a primiešame do neho sneh z bielkov. Po nakysnutí cesto rozdelíme na 6 rovnakých bochníkov, každý rozvaľkáme, naplníme plnkou a stočíme ako závin. Z dvoch alebo troch závinov splietame vrkoče, takže nám vzniknú dve alebo tri pletienky, ktoré uložíme na vymystený plech. Necháme ich podkysnúť, potrieme rozšľahanými žĺtkami a pečieme vo vyhriatej rúre cca 45 min, kým povrch nezozlátne.